Re: de ce nu te-ai inscrie in registru?
ah, in sfarsit reusesc sa postez ceva
am o nelamurire, poate reusiti sa ma ajutati cu niste informatii. Am inteles ca la noi in tara nu se face transplant de celule stem decat daca exista o compatibilitate de 100%. Mai stiu ca aceasta compatibilitate este doar intre rude (corectati-ma daca gresesc). De aceea, pentru ca nu au donator cu compatibilitate 100%, cei bolnavi de leucemie nu au alta varianta decat sa faca transplantul in strainatate.
In conditiile astea, in care la noi nu se fac transplanturi decat cu compatibilitate 100%, la ce foloseste sa fii inscris in acest registru de donatori? Cand va aparea sansa sa poti ajuta pe cineva, donandu-i celule? Sau se constata aici compatibilitatea (care nu are cum sa fie de 100% si deci operatia nu poate fi facuta in tara) si donatorul pleaca impreuna cu cel bolnav afara, pentru operatie?
Asta ar fi singura mea nelamurire. In rest, sunt gata sa sustin campania si sa imprastii vestea, poate-poate oi convinge pe cineva sa se inscrie in registru. Si, bineinteles, daca pot ajuta in mod real, ma voi inscrie si eu cat de curand.